+31 (0)20 520 65 55
Back To Top

Nassau Fundraising

  /  Fondswerving   /  In gesprek met Elfi Josemans

In gesprek met Elfi Josemans

Sinds december 2022 is Elfi Josemans Relatiemanager Strategische Partnerships bij Kinderpostzegels. Ze is daar geplaatst door Nassau, die destijds de werving en selectie van de functie deed. Anderhalf jaar later mogen we stellen dat het een goede match is. Al was het best een overstap voor Elfi. Na 10 jaar werkervaring opgedaan te hebben bij een commercieel bedrijf, is dit haar eerste functie bij een goede doelen organisatie. Karen ging met Elfi in gesprek over haar overstap naar de non-profit sector.

Inmiddels ben je (bijna) anderhalf jaar werkzaam bij Kinderpostzegels. Hoe gaat het nu met je?

‘Het gaat supergoed en ik heb het echt heel erg naar mijn zin.’

Kan je wat vertellen over je werk achtergrond voor Kinderpostzegels?

‘Voor Kinderpostzegels heb ik 10 jaar bij een Benelux communicatiebureau gewerkt. Daar was ik account director en medeverantwoordelijk voor de Nederlandse tak. Superleuk team, leuke klanten zoals Samsung, PepsiCo & Levi’s en ik had een divers takenpakket zoals het ontwikkelen van content strategieën, PR, events, influencer marketing en meewerken aan pitches.’

Waarom wilde je de overstap maken naar non-profit?

‘Ik heb 10 jaar lang heel erg hard gewerkt, gerend van deadline naar deadline. Toen kwam het besef dat ik mijn tijd ook kan inzetten voor een organisatie waarbij maatschappelijk impact maken voorop staat. En toen ben ik gaan rondkijken.’

Merk je veel verschillen tussen het werken voor een commerciële of een non-profit organisatie? 

‘Ja en nee. Ik heb een commerciële functie binnen een non-profit organisatie dus qua werkzaamheden hoeft het verschil niet heel groot te zijn. Het hangt ook af bij wat voor commerciële organisatie je werkt. Ik werkte aan bureauzijde met veel klanten in mijn portfolio waarbij ik verschillende projecten naast elkaar managede. Nu werk ik aan ‘merkzijde’ en leg ik vaak mijn eigen deadlines op en hoef ik minder te schakelen tussen projecten. Ik ervaar hier meer rust en de focus ligt op het maatschappelijk impact maken in plaats van commerciële targets halen.’

Wat heb je meegenomen uit de commerciële sector dat je helpt in het werk dat je nu doet?

‘In de commerciële sector heb ik geleerd om efficiënt te zijn, doelen te stellen en resultaatgericht te werk gaan. Ik kan mijn achtergrond zeker heel goed gebruiken in de non-profit sector en ben ook heel blij dat ik deze ervaring heb opgedaan.’

Hoe zou jij andere motiveren om ook bij een goede doelen organisatie te gaan werken?

‘Ik zou werken bij een goede doelen organisatie iedereen aanraden. Ik vind het zelf heel leuk om samen met collega’s te werken aan een specifiek doel en ons maatschappelijk in te zetten. Er zijn zo veel goede doelen in Nederland, probeer er een te vinden met een missie waar jij affiniteit mee hebt.’

Heb je tips voor mensen die ook overwegen de overstap te maken?

‘Waag de overstap! Met een commerciële mindset kun je op allerlei vlakken heel waardevol zijn in deze sector. In deze baan ervaar ik veel sterker het gevoel van vrijwillige inzet en bijdrage aan een groter geheel (het stukje zingeving vind je hier zeker). Ga ook eens kennismaken met mensen bij non-profit organisaties die een functie hebben die jou interessant lijkt of neem contact op met een werving- en selectiebureau zoals Nassau Fundraising die je ook veel inzichten kunnen geven.’

Waag jij de overstap te maken? Bekijk de actuele vacatures op onze website of neem vrijblijvend contact op met Karen Balvers-Wong via karen@nassau.nu of 020-520 65 55.

Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe vacatures? Abonneer je op onze werving- en selectie nieuwsbrief